Валентин Радев към колегата си Херберт Кикъл: Да продължим да работим за интересите на европейските граждани

В края на днешното заседание на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи" в Люксембург министър Валентин Радев символично предаде председателството в област "Вътрешни работи" на австрийския си колега Херберт Кикъл, съобщи пресслужбата на МВР.

С пожеланието да продължи в дух на приемственост изпълнението на приоритетите на Триото, министър Радев предаде и пожарникарския шлем, който получи в началото на българското председателство от естонския вътрешен министър Андрес Анвелт. Шлемът символизира защита, сила и решителност в отстояването на общите европейски цели и актуалния дневен ред на ЕС.

Вътрешните министри на страните членки получиха кукли в народни носии от различни региони на България като символ на националната самобитност и на разнообразието, което е в основата на ЕС.

Днешното заседание в Люксембург е последното редовно заседание на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи" в област "Вътрешни работи" в рамките на българското председателство. От 1 юли Австрия поема председателството на Съвета на ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България