Валентин Радев към Корнелия Нинова: Не сме говорили, че ще назначаваме 6000 полицаи

Няма никакви 6000 полицаи, за никакви 6000 полицаи не сме говорили, че ще бъдат назначавани. Нека чуе Корнелия Нинова. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ във връзка с изказване на лидерът на БСП.

В управленската ни програма сме записали поне 1000 униформени и досега сме назначили 1700, коментира вътрешният министър. По думите му навсякъде по места са създадени мобилни групи. „Системата работи“, заяви Радев. Той посочи, че извънредният брифинг цели да опровергае някои внушения, които са се чули тази сутрин от Корнелия Нинова.

Според него е абсурдно и твърдението на Нинова, че ГЕРБ се оттегля от сигурността. "Как може да го каже човек, който е присъствал в политиката и би трябвало да знае, че ГЕРБ идвайки на власт създава правила", посочи министърът и обърна внимание, че ГЕРБ е променила законодателството.

„Ние създаваме само правила. ГЕРБ само това прави - създава правила“, каза още той.

„Няма да има никакво подписване на никакви документи на срещата днес следобед. Лично попитах премиера“, посочи вътрешният винистър.

За опазването на границите няма никакви различия с Орбан, допълни той.

Стотинка няма да вземем срещу мигранти в България. Защо внушават такива неща, попита вътрешният министър.

Затворникът Борис Иванов е здрав, в акцията по залавянето му не е стреляно по него, обясни Валентин Радев. Стреляно е във въздуха с бойни партньори, не по него, каза той. По думите му служителите, ангажирани със залавянето му са подходили професионално. Министър Радев подчерта, че МВР пази живота и здравето на всички.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България