Валентин Радев: Образованието е основата за успешното функциониране на всички останали системи

„Правителството е поставило като приоритет образованието. Това е правилният подход, тъй като образованието е основата, за да работят всички останали системи“. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в рамките на участието си в дискусия за образователната система, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство. Той подчерта, че МВР работи в тясно сътрудничество с Министерството на образованието и науката по Националната превантивна програма.

Като пример министър Радев посочи въведените редовни беседи на полицейските служители с ученици по теми за престъпленията от и срещу деца. В рамките на първата година от началото на инициативата „Детско полицейско управление“, през учебната 2016-2017, са обучени 4500 деца, допълни вътрешният министър и заяви готовността за подкрепа и продължаване на съвместните инициативи.

Дискусията на тема „Мерки за обхващане, задържане и превенция на отпадането на децата и учениците в детската градина и училището. Ефективно взаимодействие между институциите“ е организирана от Министерството на образованието и науката. В срещата участваха вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на София Йорданка Фандъкова, Кирил Ананиев - заместник-министър на финансите, Росица Димитрова – заместник-министър на труда и социалната политика, представители на местната власт, на областните администрации, синдикати, работодателски и неправителствени организации, директори на училища и учители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България