Валентин Радев: Поне трима са подходящи за поста главен секретар на МВР

Новият главен секретар на МВР трябва да притежава качествата на Младен Маринов, поне трима са подходящи за поста. Това каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ Валентин Радев.

На въпрос какви качества трябва да притежава новият главен секретар на МВР, Радев отговори: „Като Младен Маринов. Те ще си го изберат кой да бъде, смятам, че поне трима стават за тази позиция. Единият според мен е Ивайло Спиридонов, другият е Христо Терзийски. Но кой точно ще бъде, Младен ще си реши“.

Попитан как се чувства като депутат, Радев отговори: „Малко по-спокойно. Но всичко е като на терена – като играеш сърцато е без значение дали побеждаваш или падаш. Това съм се старал да правя винаги". Той посочи, че ще се върне и в Комисията по отбрана в парламента.

„Всякак ще помагам на новия министър. Той беше всеки понеделник на оперативка и знае всичко относно работата“, каза още Радев.

Той посочи, че промените в Закона за движение по пътищата предстои да бъдат пуснати за обществено обсъждане и посочи, че това е една малка революция. „Ако регистрациите отидат към Министерството на транспорта, ние взимаме контрола, което е правилно. Това много сме го обсъждали с Московски и с премиера, тъй като и него се опитахме да го въвлечем да ни помогне. Защото това има вътрешна съпротива и от едното, и от другото министерство. Но такава е международната практика и ако успеем да го направим, ще бъде много по успешно“, каза още Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика