Валери Жаблянов: Борисов прави опит да вкара България в криза заради политическите си амбиции и интереси

„Има опит да се вкара България в криза и този опит не е от снощи. Той започна между двата тура на изборите, когато премиерът обяви, че страната ни е заложник на неговите политически амбиции и интереси. Но българските граждани не се уплашиха. Хората отговориха много категорично на опита, България да се сплаши с хаос и с дезорганизация на обществения и политически живот”. Така коментира народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на Изпълнителното бюро на левицата Валери Жаблянов пред БТВ отминалите вече кандидат-президентски избори и ситуацията в страната.

„Народът избра с близо 500 000 гласа повече от другата двойка за президент Румен Радев и за вицепрезидент Илияна Йотова. Да си честитим новия държавен глава на България и да си пожелаем като нация – мъдрост”, заяви Жаблянов.

По повод коментара на премиера Борисов за свикване на Велико народно събрание, Валери Жаблянов каза, че не е сигурен до каква степен тази идея е улегнала в премиера. „Когато искаш да свикаш Велико народно събрание, трябва да обясниш с каква цел. Ако целта му е да задълбочи тази криза, която той се опитва да предизвика, не мисля, че Конституцията е поле за експерименти и упражнения, особено от страна на Бойко Борисов, който мисля съвсем наскоро си призна, че я е чел”, каза също Валери Жаблянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика