Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Мотивите, които представи Данаил Кирилов, подписани от Цветан Цветанов, са образец на политически произвол, фактологическо слабоумие и политическа безпомощност, заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на парламента Валери Жаблянов.

„За първи път виждам мотиви, в които няма посочен нито един член от Правилника за работа на Народното събрание, който да представя отстраняването на председателя и зам.-председателите от длъжност. Нито един член. Посочен е само чл. 155, който няма никаква връзка с днешната дискусия и с проекта на решение”, коментира Жаблянов.

Според него мотивите за исканата му оставка показват още юридическа и политическа безпомощност.

„28 години от демократичното управление на България е един проспан и пропуснат период за българската десница. Един период, в който българската десница е готова във всеки момент да се фашизира, но никога да се демократизира”, посочи още Валери Жаблянов от парламентарната трибуна.

Той се обърна към управляващите с думите: „Управлявате пряко волята на народа и ще платите за това”. „Водим се от разбирането, че да си опозиция не е недостатък, защото опозицията коригира управлението”, допълни още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика