Валери Сименов не отговори на Волен Сидеров за концесиите, нямал правомощия

В парламента

Валери Сименов нямал правомощия да отговаря на въпроса на Волен Сидеров за концесиите. Това обяви вицепремиерът в пленарната зала, след като бе повикан за днешния парламентарен контрол с питане за концесиите на златни мини.

Въпросът бе отправен именно от лидера на „Атака” в разгара на скандалите и противоречията между Патриотите и острите реплики от страна на Сидеров по адрес на Симеонов, предаде Канал 3.

„Правомощията, свързани с концесиите за добив на подземни богатства, са делегирани на министъра на енергетиката. Дейността на министъра на енергетиката е в ресора на заместник министър-председателя Томислав Дончев“, заяви вицепремиерът по икономическите въпроси.

„Въпросите, свързани с подземните богатства, в това число злато, златодобив и други метали, са регламентирани със Закона за подземните богатства. Този закон е специален по отношение на Закона за концесиите, а аз председателствам Координационния съвет по концесии на основание чл. 38 ал. 3 от Закона за концесиите“, обясни Симеонов.

„Поемам ангажимент да предоставя въпросния договор за концесия на злато през моя колега Томислав Дончев, който съм сигурен, че няма да има нищо против“, допълни вицепремиерът.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика