Валери Симеонов: Борисов правилно разиграва картите между Турция и ЕС

"В случая Борисов в ролята си на посредник успява да спечели доста позитиви за България като цяло и неговото поведение трябва да бъде адмирирано. Неговото поведение е правилно пресметнато и полезно за държавата, правилно разиграва картите", каза съпредседателят на Патриотичния фронт и председател на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов пред БНР.

Симеонов определи като правилни и уместни действията на премиера Бойко Борисов в посредническата му мисия между Турция и ЕС.

"В този момент България няма интерес от конфронтация с Турция и струпване на тълпи авантюристи на границата ни, при завършването на оградата бихме могли да си позволим по-категорична политика", каза Валери Симеонов.

По думите му се търси приемливо междинно решение "с което и Ердоган да излезе от ситуацията, защото сега той е в укорителната позиция на мъмрено от Европа дете", допълни .

"КСНС са камуфлаж, театрални постановки", така Симеонов отговори на въпроса дали е закъсняла реакцията на президентството.

"Ориентирани сме изцяло към отговорните българи и патриотите, търсим обединение и да привлечем колкото може повече хора, които поставят България над всичко". Така Симеонов очерта целите на кандидатпрезидентската кампания за Патриотичния фронт.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика