Валери Симеонов: До ден-два ще имаме политическо споразумение с ГЕРБ

Отиваме на приключване на политическото споразумение с ГЕРБ. Изчистват се окончателно всички текстове. До ден-два ще приключим окончателно и ще имаме белова на политическото споразумение. Това каза съпредседателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" и лидер на НФСБ Валери Симеонов по БНТ.

Валери Симеонов поясни, че за тези два часа и половина преговори са имали три пъти разпечатване на програмата и са сверявали текстове.

"Програмата я направихме пак трудно, сега правим политическото споразумение. Тези два документа са като азбуката, по която ще си комуникираме с ГЕРБ. Това е конституцията по която ще работим. Затова всяко изречение, всяка дума, всеки акцент много внимателно ги оглеждаме преди да се подпишем под тези документи", заяви Симеонов.

По думите му "до ден-два ще приключим окончателно и ще имаме белова на политическото споразумение".

Решенията ще се взимат с консенсус, т.е с пълно единодушие, подчерта Валери Симеонов.

"Стратегическите приоритети 2017-2021 година, които вече са публикувани са фактически програмата, по която ще работим и там никой няма право да има друго мнение по тези точки, които вече сме подписали. Постигнатият консенсус там е задължителен за от страните. И най-малкото отклонение от тезите и приоритетите, които сме заложили в тази програма на двете партии ще се счита за денонсиране на споразумението, категоричен беше Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика