Валери Симеонов похвали Поморие, разкритикува Несебър и Созопол

Затвориха "Какао бийч" и "Хедон" заради шума

Два обекта по Южното Черноморие - "Какао бийч" в Срънчев бряг и заведението "Хедон" на Каваците са затворени заради силен шум. Това съобщи в понеделник в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

„Беше подготвен нов законопроект за изменение шума в околната среда. Предстои да се приемат окончателно новите изменения. Независимо от това, че нямаме нов закон, всички почиващи по курортите на България имат правото на здравословен начин на живот и на почивка", заяви Симеонов. Той подчерта, че горяма част от заведенията, които са били проверени в началото на сезона са спазили предписанията. "Мога да ви уверя, че днес Слънчев бряг няма нищо общо с предишната вакханалия", каза вицепремиерът и даде подробности за двете заведения - нарушители.

Култовата дискотека в Слънчев бряг и "Хедон" са били проверени още в началото на сезона и на 9- ти и 11- ти юни техни представители са били запознати с предписанията, според разпоредбите на РЗИ. Въпреки това разпоредбите не са били спазени.

На 5- ти август, след много сигнали за шум, идващ от въпросните заведения, експерти на РЗИ са направили нова проверка и са директно на плажа с по няколко хиляди души. Заведенията отказали да спрат силната музика, поради което на 10 август (петък) им били връчени заповеди за преустановяване експлоатацията на обектите.

Симеонов похвари Поморие, където спазвали наредблите и царял "ред и законност". В същото време в общините Несебър и Созопол повече от половин година не били приети Наредбите за вътрешния ред, след като старите били отменени по разпореждане на прокуратурата. "Не мога да коментирам дали това е случайно или нарочно, но се надявам час по-скоро общинските съвети да си приемат наредбите", добави Симеонов.

В същото време от НАП Бургас обявиха , че при техни проверки, инспекторите са установили нарушения и ще наложат глоби на 23 обекта, като ще бъдат запечатани поради укриване на обороти. За неиздаване на касова бележка предстои да бъде затворен и хотел в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България