Валери Симеонов: Излязохме от зала, защото не искаме да участваме в уговорен мач

Снимка: Архив

„Обединени патриоти“ излязохме, защото не искаме да участваме в уговорен мач, което представлява днешното заседание на парламента. Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти във връзка с напускането на зала от групата заради Закона за вероизповеданията.

„БСП за пореден път остават встрани, като че ли тях не ги вълнуват тези въпроси. Ние имаме едно малцинство, с което нищо не можем да променим, затова напуснахме залата“, коментира още Симеонов.

„Няма да се опростят задълженията, които имат вероизповеданията. Второто, че няма да се приеме предложението за връщането на вакъфски имоти и третото, което сме заложили в нашата програма още преди години, че пред всеки български храм, независимо кое от вероизповедание е, ще се вее българско знаме. За съжаление не минаха други предложения. Изключително актуални, целесъобразни и полезни“, допълни още Симеонов.

ПГ на „Обединени патриоти“ напуснаха пленарна зала заради отхвърляне на техни предложения в Закона за вероизповеданиятa, свързани с предоставяните им средства. „Настояваме вариант 1 на предложението, което вие сте направили да бъде прието. Ако не - мисля, че нашето присъствие в зала ще стане ненужно“, каза Веселинов във връзка с текста, свързан със субсидиите на вероизповеданията. След отхвърлянето на текстовете депутатите от ПГ на „Обединени патриоти“ напуснаха зала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика