Валери Симеонов към ГЕРБ: При пенсиите няма комисиона

Разликата между 800-те млн. лв. за повишаване на минималните пенсии и 1 млрд. лв. за саниране е, че при пенсиите няма комисионна. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в кулоарите на парламента, след като ГЕРБ изненадващо обявиха, че няма да подкрепят ново правителство в рамките на 43-то Народно събрание и се готвят за предсрочни избори.

Симеонов не приема упреците на ГЕРБ, че ПФ правят опит за саботиране на пенсионната система. „Определихме източниците на доходите, които биха могли съвсем спокойно напълно да препокрият сумите, които сме определили като необходими за постигането на нашите предложения. Това са суми в размер на около 800 млн. лв“, заяви Валери Симеонов.

"Значи не могат да се отделят 800 млн. лв. за повишаването на пенсиите на хората, които са работили цял живот добросъвестно и са създали благата, от които всички ние се ползваме днес, а могат да бъдат извършени подаръци в размер на 1 млрд. лв. под формата на саниране на апартаменти без никакво участие на съответните граждани“, коментира лидерът на НФСБ.

Той отхвърли твърдението, че с предложението на ПФ ще се вдигнат само минималните пенсии, а останалите ще бъдат ощетени, въпреки че са внасяли добросъвестно своите отчисления. Валери Симеонов обърна внимание, че второто им предложение е било за повишение на останалите пенсии с около 23%. Той припомни, че бюджета за 2017 г. за разлика от този за 2016 и 2015 е бил изсипан изневиделица отгоре без предварително обсъждане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика