Валери Симеонов нарече оградата по границата "Великата българска стена"

Няма такова нещо, заявявам го категорично. Аз даже не зная имената на фирмите, които работят и не е редно да ги зная. Това заяви пред медии в Министерски съвет вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов във връзка със започната проверка от ВКП. Тя е по сигнал на Велизар Енчев, в който се твърди, че изграждането на оградата се осъществява от фирми на Патриотичния фронт на многократно завишени цени.

Симеонов каза, че е готов да съди Енчев за клевета. В личен план, 62 години, това, с което се гордея, че съм изградил, е моето чисто и неопетнено име. Всеки, който се опитва да хвърли петно върху него, ще получи съответното съдебно наказание, предупреди вицепремиерът и призова Велизар Енчев да каже, кои са фирмите.

"Мога да ви кажа за какво става въпрос – изключително тежко, сериозно инженерно съоръжение, с което България трябва да се гордее, така, както Китай се гордее с Великата китайска стена. България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена. Нелепо е да се правят словесни нападки, квалификации от хора, които не са виждали за какво става въпрос", заяви Валери Симеонов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]М

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика