Валери Симеонов: Наясно сме, че шансът да направим правителство намалява

Не сме наивници, наясно сме, че шансът да се направи правителство намалява. Това заяви съпредседателят на „Патриотичния фронт“ Валери Симеонов по БНТ, допълвайки, че все пак, ако получат мандат от президента, патриотите ще се опитат да съставят кабинет.

„За нас в коалиция „Обединени патриоти“, най-важното е изпълнението на дълга. Това налага едно единствено поведение – да бъдат взети всички мерки, за да не се стигне до криза. Никога не сме заявявали, че то ще бъде издигнато само от нас, без да търсим подкрепа. Ще си изпълним дълга, въпреки че разбираме, че шансовете намаляват много", посочи Симеонов.

В много добри отношения сме с колегите от ГЕРБ и няма да чуете от мен лоши думи. Лошото е, че там политиката се определя еднолично“, коментира лидерът на НФСБ.

Според него, промяната в решението на ГЕРБ да подкрепят евентуално правителство с мандат на ПФ,  не е заради предложението на патриотите за увеличаване на пенсиите, тъй като този въпрос е заложен в програмата за развитиеи не е нищо ново за ГЕРБ.

Валери Симеонов повтори позицията си от вчера, че санирането, за което държавата ще даде 1 млрд. лева е една "крещяща несправедливост" и разходи, които не съответстват на нивото на бедност на нашата държава.

"Бюджетните излишъци не трябваше ли да се насочат към пенсионерите. Това ли е популизмът? Хора, които са дали своя живот, за да имаме тази България, която всички в момента употребяваме. Това ли е песен в „хора на лудите“? Какво е санирането? Държавата плаща ли по 12 000 на сем. Стоянови, които вече са си санирали апартаментите? Питал ли е някой защо санирането се извършва на два пъти по-висока цена, отколкото е пазарната му“, запита Симеонов.

Той посочи, че не са водили разговори нито с БСП, нито с ГЕРБ, тъй като третият мандат все още не е връчен. Според него президентът се държи най-адекватно е единственият, който не иска да хвърли държавата в нестабилност.

"След следващите избори картината ще бъде същата. Какъв е смисълът от хвърлянето на България в това безвремеие?", попита Симеонов и добави, че коалицията "Обединени патриоти" ще влезе в предизборната кампания с огромно самочувствие, защото статистиката показва, че са вдигнали почти двойно резултатите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика