Валери Симеонов: Нелегални заведения в Шкорпиловци ще бъдат узаконени

Две заведения на плажа в Шкорпиловци, които нямат категоризация от община Долни чифлик, продължават да работят и скоро дори ще бъдат узаконени от Министерството на туризма. Това обяви във Варна вицепремиерът Валери Симеонов.

В края на юни при проверка на тогава неохраняемата огромна пясъчна ивица министър Николина Ангелкова изброи 6 незаконни обекта и обяви, че трябва да бъдат съборени. Дни по-късно част от плажа се сдоби с наемател и МТ се зае да подготвя схема за преместваемите обекти в зоната.

"Две седмици след констатираните нарушения в схемата са нанесени тези две заведения и на практика скоро те ще бъдат легални. Кръгът се затваря и то не в полза на законността", коментира Симеонов. Той съобщи, че за кратко посочените все още незаконни плажни кръчми са били затворени от Областната дирекция по безопасност на храните заради установени хигиенни пропуски. След като съдържателите изпълнили предписанията, заведенията заработили отново на пълни обороти. Заради липсата на категоризация от Комисията за защита на потребителите също са подготвили заповеди за запечатването им, но те няма как да бъдат приложени, щом схемата на МТ стигне до общината, поясни Симеонов.

Той допълни, че инспекторите от ОДБХ наскоро са затворили и капанче на крайбрежната алея във Варна. Акт ще отнесе също станция на прокуратурата в Бяла, където било открито нередовно месо, а управителката оказала съпротива на контролните органи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони