Валери Симеонов: Не поставям под съмнение състоянието на децата с увреждания, но с него се спекулира

„Не поставям под съмнение състоянието на децата с увреждания“, заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ. Той обясни думите си по адрес на протестиращите майки с натиска, който те са оказвали в продължение на месеци, за да се приеме законът за хората с увреждания. „Няма да се извиня, защото не искат това от мен, искат ми оставката“, категоричен бе Симеонов.

Той обясни, че репликата му , която провокира майки на деца с увреждания да поискат оставката му , е била свързана с прибързването със Закона за хората с увреждания, а фразата „уж болни деца“ - с това, че наистина болните по думите му деца са били държани „от сутрин до вечер“ на протести, допълни той. „Не знам с какво майчинско чувство държат тези деца навън“, допълни той.

Вицепремиерът подчерта, че не отрича състоянието на децата с увреждания и допълни, че със състоянието им се спекулира.

"Не поставям под съмнение състоянието на децата. Не съм човек с неестествени, ненормални възприятия. Удобно е да се изрисува образът на обществения враг - всички виждаме, че са болни, но той отрича, че са болни.", коментира Симеонов.

Майките на децата с увреждания имат избор да водят нормален диалог чрез представителните организации, а не чрез протести, подчерта Валери Симеонов. По думите му, от началото на работата на настоящето правителство проблемите на хората с увреждания са били поставени на обсъждане.

"Много пъти съм се извинявал, включително и в периода на тази година и половина, когато съм правил грешки. Не считам, че изваждането на думата „уж“, акцента, който в момента поставяте, тълкуването от сутрин до вечер на моите думи, изваждането на думата „уж“ от общия контекст, е редно", заяви вицепремиерът.

Валери Симеонов подчерта, че от него не се иска извинение, а само оставка. Той допълни, че дори да беше предложил извинение за репликата си, щеше да има съмнения за искреността му.

Вицепремиерът допълни, че неколкократно лично е помагал на хора с увреждания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България