Валери Симеонов: Не приемам насериозно заплахата за оставка на Каракачанов

НФСБ ще подкрепи Концепцията за циганите, но след сериозни корекции

Коалиционният партньор на ВМРО - НФСБ, не приема насериозно заплахите на лидера на войводите и вицепремиер Красимир Каракачанов, че ще напусне кабинета , ако не приемат концепцията за интеграцията на циганите.

"Да, аз не ги намирам за много сериозни", отсече в кулоарите на Народното събрание Валери Симеонов. Все пак той заяви, че коалицията "Обединени патриоти" е изградена на суверенен принцип и всяка партия си има свое мнение и програма.

По думите му заканата на Каракачанов за напускане на властта не е повод за събиране на коалиционния съвет. Пък и засега такъв не се очертавал.

Иначе Симеонов изтъкна, че НФСБ ще подкрепи концепцията на ВМРО за циганите , но след редакция, не и в този й вид. "Трябва да се доизкосури, но основните положенията съвпадат изцяло с предложенията в нашата програма, така че ще подкрепим една такава стратегия, сериозно подобрена и коригирана", коментира още Симеонов. Попитан кое точно трябва да се пипне в текстовете, лидерът на НФСБ обобщи, че много работи трябва да се коригират.

Валери Симеонов избяга от въпроса за издигането му за водач на евролистата, след като през уикенда беше номиниран за водач от бургаската структура. Вместо това отвърна с куплет от песента за оловния войник с намек, че ще изпълни партийното поръчение.

"Винаги готов за бой, произведен в герой. Спомням си го като млад. Вървеше в строя с песен", изрецитира Симеонов в кулоарите на НС.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България