Валери Симеонов: Оставам с впечатлението, че министър Ангелкова защитава интересите на наследниците на мутренски групировки

Вече започвам да подозирам умисъл, оставам с впечатлението, че министър Ангелкова защитава интересите на наследниците на мутренски групировки. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред БТВ във връзка с конфликта си с туристическия министър заради заведенията по морето.

„Кое дава право на министър Ангелкова да обикаля и да твърди, че всичко е наред?”, запита той. По думите му туристическият министър оспорва всичко, извършено от всички възможни органи. Той заяви, че с подписа на Ангелкова са получили разрешителните си знакови заведения нарушители от „Слънчев бряг”.

Той ги нарече „Спалня”, „Единият”, „Какао плаж” и „Кубинка”. По думите му при последната проверка едно се е оказало изцяло открито и по този начин – в нарушение на разпоредбите. В другите три били замерени около 90 децибела при допустими 75.

Конкретно за „Спалня” той отбеляза, че е чрез неправомерно усвояване на допълнителна площ е придобило размерите на мол, а е направено от метални конструкции, които могат да се срутят при силен вятър.

„Вижте какви удостоверения издава госпожата със своя подпис! Дава правото на всички тези бардаци да се наричат „Нощни барове”, след като законът абсолютно го забранява. На плажа не може да имаш нощен бар, не може да имаш ресторант, не може да имаш дърводелска работилница”, гневно коментира вицепремиерът.

По думите му шумът сваля нивото на туризма, а има и други проблеми: „Масова е практиката – и то не от тази и миналата година, големи собственици на хотели в края на сезона да връщат луди пари на туроператори заради оплаквания на чужденци, че не са могли да спят”.

Валери Симеонов подчерта, че синдикати, браншови и пациентски организации подкрепят инициативите му и единствената съпротива идва от „една измислена туристическа организация от 7-8 членове в Слънчев бряг и това са точно тези заведения (където има проблеми с шума-б.р.)”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България