Валери Симеонов: Поемам ангажимента да дам 20 400 лв. на Виолета Желева за три поредни раждания на деца

„Няма пряка връзка между сумата, която се определя за дете и раждаемостта. На г-жа Желева, лично аз, понеже съм леко случаен в политиката, собственик съм на няколко фирми от 1992 г. успешни, поемам сериозен ангажимент - 20 400 лв. Ще ви ги дам за три поредни раждания на деца. Хайде да видим за колко време ще усвоите тези пари?“ Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов по време на дебатите по предложенията на БСП за семейните помощи за деца.

Симеонов подчерта, че проблемите с демографията не се решават с подхвърляне на суми в бюджета. Според него тези мерки имат за цел популизъм и са опит за саботиране на бюджета.

„Не виждам нищо лошо в това вицепремиер да стане народен представител, за какъвто е избран от своите избиратели. Нищо срамно. Стигам до извода, че като че ли изпитвате някакви комплекси. Не е добре да се захващате с една тема, спонтанно, епизодично и повърхностно. Въпросът, свързан с раждаемостта и демографията е много сериозен, дълбок. Единственото рационално, което чух в изказванията от ваша страна до момента беше, че сте съгласни да се създаде група за обсъждане на този въпрос“, обърна се вицепремиерът Валери Симеонов към БСП.

Ако всичко ми беше пари в главата, нямаше да си оставя бизнеса и да съм тук, за да се опитам да направя нещо, коментира народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ в дуплика към Георги Свиленски от БСП.

„Г-н Свиленски, ако всичко ми беше пари в главата, нямаше да съм тук. Оставил съм си бизнеса, оставил съм си фирмите, за да дойда тук, за да се опитам да направя нещо. Само че това за пари, власт и постове, го чувам за втори път на трибуната от представител на вашата партия. Предното такова изказване не съм го забравил. Беше пак по повод на някаква дискусия, беше от председателя на вашата парламентарна група. Грозно, гадно, ние не мислим като вас. Направете си справка със самия себе си, кое за вас е важно“, заяви още Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика