Валери Симеонов поиска отзоваването на евродепутатите на БСП и ДПС и на посланик Надежда Нейнски

Валери Симеонов призова да бъдат оттеглени евродепутатите на БСП и ДПС, които са подписали резолюцията за насърчаване на миграцията на бежанци, и да бъдат заменени от следващите в листите на двете партии.

"Резолюцията е приета с 339 срещу 333 гласа, което означава, че гласовете на опозорилите българското си гражданство евродепутати, са обърнали гласуването и са позволили приемането на тази опасна и вредна за България резолюция, защото България е на предния фронт, на тази нова война с миграцията", заяви Симеонов, цитиран от БНР.

Съпредседателят на Патриотичния фронт не приема за нормално ръководителката на БСП да обикаля България и да внушава на хората страх, ужас, че във всяка поредно населено място едва ли не ще се открива бежански лагер: "В същото време представителите на тази същата партия рамо до рамо, ръка за ръка с ДПС да гласуват такова вредно и опасно за България решение".

По-рано днес БСП официално се разграничи от резолюцията на ЕС и разкритикува своите евродепутати.

Валери Симеонов поиска и отзоваването на посланика ни в Турция Надежда Нейнски и замяната й с опитен дипломат от кариерата: "Основните й занимания са от сутринта фитнеса, макиажа и малко бизнес и много разходки, много разходки. Реално посолството ни в Анкара е оставено на автопилот."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика