Валери Симеонов: Полицията си свърши перфектно работата по разкриване на убийството в Русе

Валери Симеонов

Българската полиция си свърши перфектно работата по разкриване на убийството в Русе. Това каза пред журналисти в Казанлък вицепремиерът Валери Симеонов, който взе участие в Национална среща на тема „Обществен ред и сигурност – необходимост от законодателни промени“.

Вицепремиерът обърна особено внимание на участието на българската полиция в залавянето на убиеца на журналистката Виктория Маринова в Германия. Той добави, че цялото разкритие е резултат на действията на нашата полиция, на следствените органи и прокуратурата.

„В синхрон работиха много добри екипи, изпратени от София, и за четири дни това зверско убийство бе разкрито, въпреки че извършителят буквално за 24 часа е напуснал България. Мисля си, че няма такова място в България, където да не може полицията в рамките на един час да влезе и да си свърши работата“, каза още Симеонов.

Вицепремиерът определи обстановката в момента в Германия като подвластна на доста противоречиви политически тенденции, които са се отразили върху действията на полицията там. „Когато едните са либерално ориентирани, другите са крайно националистически и агресивно настроени, тогава институциите започват да се колебаят, стават нерешителни и в крайна сметка, никой да не си мисли, че България по отношение на етническите проблеми е зле. Напротив, бих казал, че сме една от успешно решаващите тези проблеми държава в Европа. В България всяко гето подлежи на проверки, подлежи на пълен контрол“, каза вицепремиерът.

На журналистически въпрос, дали в Русе има опасност след разкритията около убийството да възникне етническо напрежение вицепремиерът Симеонов отговори, че навсякъде има опасност. „Точно затова съм тук, за да разбера доколко има такъв риск. Виждам, че в Казанлък няма такъв риск, какъвто имаше в Асеновград и „Шекер махала“. Не съм бил в Русе, но засега нямам подадени сигнали“, добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България