Валери Симеонов: Протестите срещу втория лифт в Банско са митинги на лъжата

Снимка: Архив

От построяването на втори лифт концесионерът няма финансова изгода. Той само ще подобри достъпа до пистите. С протестите сме свидетели на митингите на лъжата. Това заяви вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Това е сходно с пускането на промоция в магазините. Това прави и фирмата концесионер. Хората, които ходят в Банско, ще останат същите, но ще престанат да чакат като говеда на опашка за лифта", каза Симеонов.

Тъй като фирмата, която държи концесията за пистите в Банско, е офшорна, Симеонов поясни, че това се прави, защото в тези зони е значително по-нисък процентът на разпределение на дивиденти, а всички останали данъци се плащат в България.

По повод за охрана Валери Симеонов каза, че още 2015 г. е изявил позицията си относно службата. "Трябва да има служба към полицията, а не да има държава в държавата – със собствен бюджет и никой да не знае какво вършат. С правомощията, които получава от закона, и по начина, по който функционира, НСО е заплаха за висшите хора в държавата", посочи лидерът на НФСБ.

Попитан за Истанбулската конвенция Валери Симеонов поясни, че ГЕРБ не подкрепят гей браковете, но тъй като са голямата управляваща партия попадат между ударите на обществото и на Европа.

"Истината е, че Европа ни натиска, тъй като това й е ориентацията… малко по-модерна. А ние 5 века не сме променели традициите си, нравите си и фолклора си. Но за гей браковете, лъвчетата и подобни теми ли трябва да харчим държавни пари?", попита политикът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика