Валери Симеонов се извини за изказването си относно клас прослужено време

Вицепремиерът Валери Симеонов се извини за изказването си за клас прослужено време. Преди седмица, след среща с работодателски организации, Симеонов обяви, че би подкрепил отпадането на добавката, което предизвика остра реакция в обществото и най-вече от страна на синдикатите.

Днес след срещата в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов и ръководствата на КНСБ и КТ "Подкрепа", той излезе, за да направи изявление пред журналисти

"Без някой да го е искал от мен лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми. Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение, защото то се прие като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен обяснителен режим", каза Симеонов, цитиран от "Фокус".

„Съжалявам, че съм си изразил личното мнение, ще се постарая занапред това да не се повтаря“, коментира той.

„Току що приключи среща при министър-председателя с присъствието на министъра на финансите, както и представителите на синдикатите. Срещата беше предизвикана от широкия медиен отзвук от мое изявление, което изрично подчертах, че е лично по повод виждането ми по въпроса за т. нар. клас“, посочи вицепремиерът.

„На срещата обсъдихме както този въпрос, така и като цяло работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество и се обединихме се около позицията, че всички теми, свързани с трудовото законодателство, трябва да бъдат обсъждани там“, обясни Валери Симеонов. Той допълни, че предстои да се въведат организационни промени в работата на съвета с приемането на програма, в която да са заложени всички спорни и актуални въпроси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България