Валери Симеонов: Уважавам правото на ГЕРБ да не подкрепят законопроекта за тютюнопушенето

Уважавам правото на ГЕРБ да не подкрепят законопроекта за тютюнопушенето. Те са вносителите на сега действащия законопроект, нормално е да имаме различни позиции по някои въпроси - това е записано в политическото ни споразумение. Това каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът Валери Симеонов след среща с ПГ на ГЕРБ.

Попитан има ли единомислие в „Обединени патриоти“ за предлаганите от него законопроекти, Симеонов коментира: „Имаме, разглеждали сме ги вече няколко пъти. Има поправки, забележки, но ще бъдат подкрепени“. Вицепремиерът отговори отрицателно на въпроса склонен ли е да оттегли законодателните промени за тютюнопушенето след като ГЕРБ не ги подкрепя.

Нека оставим фактите да покажат дали сме стабилни или не сме. Стабилната политическа обстановка доказва стабилността на управлението, посочи Валери Симеонов. „Търся подкрепа по закони, част от тях са заложени в програмата на НФСБ, но са подготвени в качеството ми на вицепремиер и нямам претенциите да игнорирам труда на министерствата“, обясни той.

„Длъжен съм да обиколя всички ПГ и да потърся подкрепа“, изтъкна Валери Симеонов. „В „Обединени патриоти“ нямаме недоразумения и не мисля, че това са съществени за обществото въпроси. Вътрешнокоалиционните въпроси ще си ги решаваме помежду си, а не през медиите“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика