Валери Симеонов: Явяването на евроизборите за нас не е жизненоважно

Ще се съгласим с Красимир Каракачанов, че коалицията не е стабилна, каза лидерът на НФСБ

Явяването на евроизборите за нас не е жизненоважно политическо събитие. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Към момента заявяваме, че прекратяваме започнатите преговори за явяване с ВМРО до изясняване на всички проблеми, създадени от медийните изяви от последната седмица“, обясни той на брифинг в парламента.

"След сериозен анализ до късно вечерта за нас като партия се изправя въпросът дали медийните изяви и декларации не са поредни стъпки в посока самостоятелно явяване, или с друга коалиция на колегите от ВМРО. Ако е така, не би ли било по-редно това да бъде оповестено.  Да бъде казано на нас и на обществото чрез медиите“, попита Симеонов.

„Няма как да приемем обобщения, че коалицията била раздирана от това, че отделни политически фигури се боричкали за егото си“, обяви той.

„Нито Ангел Джамбазки, нито Красимир Каракачанов, нито Валери Симеонов, нито Валентин Касабов са обсъждани като хора, които евентуално да бъдат в евролистата“, коментира той в отговор на въпрос дали лидерството на Ангел Джамбазки в европейската листа стои „в дъното“ на неразбирателството между ВМРО и НФСБ.

„Не мисля, че някаква коренна промяна ще има в европарламента, ако там влязат един или двама патриоти“, посочи лидерът на НФСБ. „За работата на коалицията в 44-тото НС не виждам каква връзка има с това кой как ще се явява на евроизборите“, обяви той.

В отговор на въпрос „Атака“ била ли е поканена на разговорите, Симеонов уточни: „Да, беше поканена. 3 поредни седмици е канена. Никой от тях не присъства. Поканата става със SMS или телефонно обаждане. Определя се залата, мястото и часа. Никой не идва“, каза лидерът на НФСБ, уточнявайки, че комуникациите в малката коалиция не са прекъснати. "Това си е тяхно право, могат и да не идват“, уточни Симеонов.

Вчера нямаше заседание на групата, защото нямаше предварително предизвестие към секретарките. Никой от нас не получи съобщение, че ще има група, обясни Симеонов по повод съобщението от пресцентъра на "Атака", че НФСБ не са се явили на заседание на парламентарната група на ОП и о този начин са го провалили. „След бърз анализ на ситуацията се оказва, че Десислав Чуколов е дошъл с екип на „Алфа“, направили са снимки и са излезли“, коментира той. „Това може ли да бъде сериозна ПГ, която освен всичко е и управляваща? Да се пускат съобщения в медиите, че заседанието на ПГ се е провалило, защото НФСБ не са дошли?“, попита лидерът на НФСБ.

Според Валери Симеонов парламентарната група на „Обединени патриоти“ не работи.

„До голяма степен ще се съгласим с Красимир Каракачанов, че коалицията не е стабилна“, посочи още Валери Симеонов. Попитан как ще продължи да работи коалицията, той коментира: „Ще видите как, ако изобщо продължи. Всичко е възможно“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика