Валя Балканска и "101 каба гайди" на грандиозен събор в Пловдив

Второто издание на грандиозния народен събор в Пловдив ще се проведе тази събота и неделя на поляните в парк "Лаута", където през миналата година се събраха над 50 000 души.

Съборът е част от културния календар на Община Пловдив и е в подкрепа на домакинството на града под тепетата като Европейска столица на културата-2019 година.

Всенародните тържества ще започват на 13 май от 10 часа с възстановка на славни епизоди от Априлското въстание през 1876 г. После на двете сцени в парк "Лаута" ще се вихрят фолклорни групи от цяла България, а редом с техните изпълнения организаторите на събора предлагат безплатни уроци по танци, гайда, тъпан и гъдулка.

Богатата програма включва и народни борби, а кулминацията на първия съборен ден ще е след 19 часа, когато на главната сцена ще излезе ансамбъл "Родопа" със специалното участие на Валя Балканска, Петър Янев и "101 каба гайди".

Неделните веселби започват с кукери от село Горни Домлян (Община Карлово) и продължават до 19 часа, когато съборът ще приключи с изпълненията на танцьорите от ансамбъл "Тракия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства