Вангелов: „Левски“ няма политика за селекция

Кирил Вангелов, доскорошният шеф на скаутите на „Левски“, разкри каква е причината на стадион „Георги Аспарухов“ да правят толкова грешки при селекцията на играчи. Освободеният от новото ръководство на „сините“ призна, че треньорът не трябва да определя кой футболист иска да привлече, а само да задава профила му.

„Докато се продължава в „Левски“ треньорът да избира играчите, а не спортен директор или скаут, винаги ще ги има тази проблеми с текучеството – обясни Вангелов на прибиране от Кипър. - Всеки наставник има различно виждане. Клубът трябва да избира на какви футболисти да се спира заради финансовите параметри.“

Интересното обаче е, че различно мнение изрази и Красимир Иванов, бившият изпълнителен директор на клуба през декември миналата година.

„Г-н Стоянович посочва от какви играчи има нужда, преговорите са задача на ръководството“, бяха думите на вече бившия ръководител.

Вангелов уточни и за кои футболисти не носи отговорност: „Без мое съгласие дойдоха Ривалдиньо, Аймен Белаид и Луан Виана. Нещо повече - Виана даже пристига, докато бях отпуска. При Делио Роси станаха всичките тъпотии.“

В същото време Георги Дерменджиев, новият старши треньор на отбора, започна с промените. Опитният спец взе решение тимът да се премести в нов хотел, за да може да смени обстановката на играчите, които вече две седмици са на лагер в Агия Напа.

Специалистът се надява това да окаже положително влияние върху психическата нагласа на възпитаниците му, които приеха емоционално раздялата с неговия предшественик Славиша Стоянович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ