Вандали потрошиха 11 надгробни плочи в Лом

Неизвестни апаши са вилнели в гробищния парк на Лом и са повалили и чупили надгробни паметници, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

За погрома в траурното място се разбрало в сряда преди обед, когато местен жител подал в полицията сигнал, че надгробната плоча на майка му в Централния гробищен парк на града е повредена. Пристигнали на мястото пазители на реда установили, че 11 паметници в парка са повалени, а част от тях и счупени.

Извършен е оглед на местопроизшествие и по случая е образувано досъдебно производство. „Не за пръв път, за съжаление, вандали безчинстват в гробищния парк. Част от срутените сега паметници, са бутани и преди и сме ги възстановявали. Сега също ще се опитаме да поправим щетите. Надявам се извършителите да бъдат открити и наказани!”, каза шефът на общинската погребална агенция отец Цветан Антонов.

Според хора от района вечерта преди инцидента в близката до Гробищния парк ромска махала е имало шумна сватба и полицаи на няколко пъти спирали музиката. Най-вероятно вандалската атака е отмъщения за прекратеното джамбуре, смятат местни жители. На последното си заседание Общинският съвет в Лом гласува да бъде изграден нов Траурен парк върху площ от 30 дка извън града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право