Вандали разкопали гроб във Вършец и изхвърлили труп в дере

Снимка: Архив

Гробарите захвърлили останките на син, за да погребат на негово място бащата

Полицията във Вършец разкри ужасяващ случай, разбунил от дни балканско село – трима гробари отворили стар гроб и изхвърлили от него тленни останки, за да погребат там друг покойник. И двата трупа са от едно семейство – баща и син. След сигнал за вандалски сцени в гробището на село Горно Озирово служителите на Районното управление на МВР започнали разследване и установили, че на 19 септември тази година Станислав Д./46 г./, Петър Д./67 г./ и Димитър Н./72 г./ от Горно Озирово са отворили гробница в траурния парк на селото, в която бил погребан починалият през 2009 г. 44-годишен Иван А.

Мъжете искали да погребат на същото място издъхналият на 17 септември тази година баща на покойника – Асен И. – 81 годишен. След отварянето на гробницата обаче тримата изхвърлили намиращия се в нея вързоп с тленни останки в близко дере. Местни хора съзрели затворения в чували стар труп край реката и из селото плъзнала мълва за кошмарния случай. Пристигналите полицай разнищили станалото и с разрешение на компетентните органи изхвърленият труп бил погребан отново.

По случая е образувано бързо производство. Според закона за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото тримата гробари могат да бъдат наказани с до 2 години затвор или с пробация, както и с обществено порицание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право