Вандали съсипаха "Еко стадион Пишмана" в Търново, изграден от доброволци

Потрошени са масивни дървени парапети, преди време разбиха пейките

Изграденият с доброволен труд и много любов "Еко стадион Пишмана" във Велико Търново за пореден път стана обект на вандалски набези. "Сега са изпочупени 4-5 масивни дървени парапети", съобщиха създателите на прекрасното място за отдих и спорт.

„Благодарим Ви, "мили" граждани, че изпочупихте новите парапети. Радва ни, че изразходвате вашата агресия върху построеното от други. Един ден ще търсите, но няма да намерите. 4-5 масивни дървени парапета изпотрошени и извадени от земята. Толкова много агресия... ЕКО стадион "Пишмана" за Н-ти път разруха, трошене, дивотия. Преди беше пожара и къщичката, строшените дървени уреди, втората къщичка, всичко се троши. Днес новите пътеки и дебели парапети изкормени и разцепени. Един ден ще търсите красота за децата си, но ще намирате вашите произведения", с огорчение споделиха ентусиастите.

Райското кътче се намира само на 300 метра от най-големия кмартал на Велико Търново – квартал „Бузлуджа”, носил по комунистическо време името „Пишмана”. Там запалени по здравословния начин на живот доброволци направиха за всички великотърновци 500 м тренировъчен овал, 7-8 прелестни спускащи се серпентини като горски коридори, 190 стъпала за тренировка, 5 пейки и навес за отдих, както и дървени уреди за тренировка. Уникална е тройната шведска еко стена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони