Ваня Кастрева: Директорът на СМГ да подаде оставка, защото има повод той да бъде освободен!

Началникът на Регионалното управление на образованието в София, д-р Ваня Кастрева призова директора на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов да подаде оставка във връзка с продължителните конфликти в елитното училище.

По БНТ Кастрева обяви, че ако Стоянов не направи това, вътрешно разследване на РУО-София, вече е установило редица нарушения в работата на директора, които са повод той да бъде освободен от работа.

И тази сутрин пред Софийската математическа гимназия родители обявиха готовноста си за протест пред училището, заради уволнената миналия месец учителка Петя Тодорова. Днес от Министерството на образованието се очаква да дадат окончателен отговор за това дали тя ще бъде възстановена на работа.

Петя Тодорова беше отстрана от директора на елитното училище Антони Стоянов, защото, по думите му, тя е уронила престижа на математическата гимназия като не е допуснала негови ученици до национален кръг от състезанието "Европейско кенгуру" като член на комисията.

Родители и ученици от СМГ застанаха твърдо зад Петя Тодорова. Според тях тя е отличен професионалист, който трябва да остане на работа в гимназията. Междувремнно директорът Стоянов не продължи договрите и на други учители, които изразяват несъгласие с подхода му на управелние. В този момент Антони Стоянов е официално в отпуска, но според непотвърдена информация, втора нощ спи в училището, заключен в кабинета си с печата на гимназията и други документи. Потърсихме за коментар по темата Стоянов, но не го открихме.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование