Варна готова за ледения фронт на Богоявление

Варна е готова да посрещне ледения фронт, който според синоптиците ще връхлети града навръх Богоявление. Това декларира кметът Иван Портних. По негово нареждане превантивно бе предприета пълна мобилизация и увеличаване на дежурните екипи на ангажираните с поддържането на пътната мрежа фирми.

В готовност да приема бездомници е и общинският приют. Въпреки че в момента в него са настанени 127 души, няма да оставим човек без подслон в студа, увери Купен Пашов, началник-отдел "Дейности по защита на населението" в общината.

За да се минимизират щетите от очакваната снежна буря, от общината призоваха варненци да опразнят балконите си от леки предмети и да не шофират, ако вали обилно, за да се улесни работата на снегопочистващите машини. За да се гарантира извозването на сметта, от кметството призоваха шофьорите да не паркират в близост до контейнерите за отпадъци.

В пълна готовност е  високопроходимата техника на пожарната, обяви шефът й комисар Тихомир Тотев. Той призова хората да не тръгват на път в края на седмицата освен в случай на крайна необходимост, за да не се повтори картината от 30 декември, когато спасители вадиха 43 души от закъсали в преспите в региона коли.

384 екипа на "Енерго Про" са готови да реагират при извънредна ситуация в Североизточна България, съобщиха от електроразпределителното дружество, откъдето са мобилизирали допълнително още 20 аварийни групи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България