Варна домакинства за втори път състезание по медиация за ученици

Единственото в България състезание за медиация за ученици ще се проведе за втора поредна година във Варна на 19 октомври, съобщиха организаторите от Камарата на медиаторите и Институт "Итера".

Събитието е част от проекта "Превенция на насилието в училище чрез методите на медиацията", който се организира с финансовата подкрепа на дирекция "Превенции" в община Варна. В надпреварата ще вземат участие гимназисти от училищата, които се подготвят за въвеждане на процедурата по медиация в образованието. Целта е те да усвоят практически техники и умения за водене на преговори, управление на конфликти и ефективна комуникация. Всяко училище ще участва с един отбор от 4 души.

Призьорите ще бъдат обявени по време на официалното честване на Дните на медиацията на 13 ноември, когато награди ще получат и първенците от първото ученическо състезание. Всички участници в конкурса и треньорите им ще се сдобият със сертификат, а за спечелилите първо, второ и трето място ще има дипломи, плакети и предметни награди, уточниха организаторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони