Варна празнува с много музика, ветроходна регата и заря

Варна ще посрещне своя празник, 15 август, когато е Свето Успение Богородично, с богата програма. Събитията са организирани от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия. Точно в 9 ч. ще започне тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. В 10.30ч. ще бъде тържествено издигнат флагът на града, след което ще започне литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица.

За децата на сцена „Раковина“ от 10.30ч. е предвиден спектакълът „Джобни чародейства" на Мануела Саркисян, в 11.30 ч. ще се открие специално ателие за изработване на кукли, с водещ Мария Банова, а от 19 ч. следват забавни минути с Богдан Томов. За любителите на народната музика от 17. 30 ч., също на сцена „Раковина“, ще свири гайдарският оркестър „Диньо Маринов“ при НЧ „Васил Левски 1945“

На празника ще финишира международната регата „Кор Кароли” с награждаване на победителите в 19 ч. в свободната зона на пристанище Варна. Регатата стартира в Бургас на 11 август и е за екипажи с килови яхти.

От 20 ч. е традиционният концерт на пл. "Независимост", със солисти и оркестър на Държавната опера, под диригентството на Мартин Пантелеев. В 20 часа в Летния театър ще започне церемонията по връчване на почетни звания и отличия на Община Варна, след което програмата ще продължи с концерт на Михаил и Кристина Белчеви и фолклорните ансамбли „Варна“ и „Тракия“ – Пловдив.

21 е началният час на концерта в свободната зона на пристанището. В него ще се включат музикалното поп дуо „Моранди“ от Румъния, Славин Славчев и групата Julian’s Laughter, Атанас Колев, Папи Ханс, Виктория Георгиева, 100 кила, Дийп зоун прожект /Deep Zone Project/ и Орлин Павлов. Около 23,20ч. ще започнат празничните илюминации.

Празнична програма за 15 август

  • 9.00 ч., Тържествена архиерейска Света литургия,катедрален храм "Св. Успение Богородично"
  • 10.30 – 10.40 ч., Тържествено издигане на флага на града, литийно шествие с чудотворната икона на Св. Богородица, площад "Св. Св. Кирил и Методий"
  • 10.30 ч. Детски спектакъл „Джобни чародейства“, сцена Раковина
  • 11.30 ч. Ателие за изработка на меки кукли, сцена Раковина
  • 17.30 ч.Концерт на гайдарския оркестър при читалище „Васил Левски“, сцена Раковина
  • 19.00 ч. Богдан Томов с децата на Варна, сцена Раковина
  • 20.00 ч. Солисти и оркестър на Държавната опера – Варна, пл. Независимост
  • 20.00 ч. Церемония по връчване на почетни звания и отличия и тържествен концерт, Летен театър
  • 21.00 ч. Празничен концерт, Пристанище Варна
  • 22.00 ч. Празничен крос „Пътят на светлината“ Слънчевият часовник
  • 23.20 ч. Празнична заря

Безплатното приложение "Европейски път - Варна" в удобен за четете формат изтеглете от ТУК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони