Варна празнува с парад на буквите по въздух и море

30 яхти с 200 ветроходци ще направят парад на буквите

200 балона с азбуката ще пуснат ветроходите от регатата

Ветроходните гонки ще подгреят адреналина за Деня на спорта-25 май

Регатата "Варна ченъл къп" ще бъде едно от най-атрактивните от над 50 събития, които ще се проведат в морската столица за 24-ти май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. 200 ветроходци от 30 яхти ще пуснат в небето балони с буквите от българската азбука по време на гонките във Варненския залив.

Красотата на платната ще е гледка от първия ред, защото ще се движат максимално близо до брега. Морските мъже под ветрилата ще носят също стикери на буквите, за да бъде парадът и по въздух, и по море.

Ветроходните гонки ще подгреят адреналина за 25 май, посветен на титлата "Варна- Европейски град на спорта 2019". Денят на славянската писменост ще започне с благодарствен молебен в катедралата, след който тръгва шествието на варненските деца, ученици, студенти, преподаватели, дейци на образованието, науката и културата.

На входа на Морската градина ще има концерт на фолклорен ансамбъл "Варна". Безкраен празник за децата ще бъдат и двете събития за малки и големи - "Най-сладкият ден" - с многобройни песни, танци, лакомства и изненади, и "Варна играе" - със семейни игри и ретро адаптации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България