Варна праща семейство в Рощок за втора сватба

Мариела и Елин Томови са семейната двойка, която Варна ще изпрати в побратимения град Рощок за втори обет, съобщиха от пресцентъра на общината. Двамата ще повторят сватбата си на 24 юни, като част от кампанията "Кажи "Да" на Рощок". Това е датата, на която преди 800 години е бил основан германският град. Идеята е да бъдат събрани семейни двойки от всички негови побратимени градове.

Сватбите на 24 юни са част от празничната програма на Рощок. Семейство Томови е първото, което участва в конкурса с попълнен формуляр и свидетелство за сключен граждански брак на сакралната дата сред общо 6 двойки от морската столица. Мариела и Елин ще посетят Рощок от 22 до 25 юни, като разходите им за път и престоя се поемат от града -домакин. Втората брачна церемония ще се състои в курортното градче Варнемюнде.

Варна и Рощок са побратимени от 52 години. През последните години двустранното сътрудничество е активно, като двата града са в партньорски отношения за редица проекти, свързани с развитието на ветроходните спортове, образование, култура, туризъм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България