Варна представя над 400 туристически обекта в Москва

Общината получи сертификат за активно участие в Интурмаркет

Каталог с над 400 обекта за настаняване във Варна и комплексите, културният и спортният календар и забележителностите на града представя община Варна на XXVI Международно изложение MITT в Москва, съобщиха от дирекция "Туризъм" в местната администрация.

Най-голямото туристическо изложение в Русия продължава до 14 март. В него тази година участват над 1800 компании от 54 стани в света, като за първи път се представят и инфраструктурни обекти - музеи, паркове и градини. На щанда на Варна гостите могат да гледат и 10-минутна 360-градусова презентация на Археологическия музей, където се съхранява най-старото обработено злато в света.

Посетителите се интересуват най-вече от морски, културен и религиозен туризъм, от спа терапии и детски лагери, уточниха от дирекцията. Нейни експерти участваха и в приключилата на 11 март друга голяма московска борса Интурмаркет, в която акцент бе директното договаряне с регионалните представителства на Русия. На изложението Варна се представи със собствен щанд, а общината получи сертификат за активно участие, допълниха от дирекция "Туризъм".

Следващата борса, на която градът ще рекламира самостоятелно възможностите си за туризъм, е през април в Екатеринбург.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България