Варна приема две международни ветроходни регати за килови яхти

Две ветроходни регати за килови яхти с участието на екипажи от държави от Черноморския регион ще се проведат във Варна в началото на лятото на 2019 г. Те ще допълнят богатата програма на града в годината, в която Варна е Европейски град на спорта.

VI международна ветроходна регата „Варна Ченъл къп 2019”, организирана от Община Варна и яхт клуб „Бавария яхтс” ще открие началото на активния състезателен сезон с атрактивни гонки в канала море - езеро и ще събере яхти от България, Румъния, Украйна и Турция. Събитието ще се проведе в дните около 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Месец по-късно Варна ще приеме участниците в набиращото популярност ветроходно състезание International Black sea championship. На 17 и 18 юни жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на майсторската надпревара между екипажи от черноморските страни. Варна е етапен град от регатата, организирана под патронажа на ветроходната федерация на Турция, обясни Лъчезар Братоев от яхт клуб Бавария яхтс Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България