Варна приема олимпийската волейболна квалификация за мъже

Варна е определена за домакин на олимпийските квалификации по волейбол -мъже, обяви в морската столица министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Срещите ще се проведат на 9-11 август в Двореца на културата и спорта. Варна и Русе са били кандидати да домакинстват голямата проява, но е избрана Варна.Нашият тим ще спори за първото място с олимпийския шампион от Рио 2016 - Бразилия, с Египет и Пуерто Рико. Победителят ще се класира директно за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Изключително важно е да преборим отбора на Бразилия, което не веднъж сме правили с подкрепа на варненската публика, каза министър Кралев. Той посочи олимпийските квалификации бяха обявени за 500 000 евро, но страната ни ги е уговорила за половината сума-250 000 евро, които ще плати Министерството на спорта.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, директорът на дирекция „Спорт“ в община Варна Кристиан Димитров и председателят на комисия „Младежки дейности и спорт“ Мартин Байчев направиха презентация на титлата "Варна-Европейски град на спорта 2019". В града има регистрирани 275 спортни клуба и над 30000 картотекирани състезатели. В приетия бюджет са заложени над 14 млн. лева за изграждане на спортна инфраструктура. 3000 ученици годишно участват в "Спорт за всички", както и ветерани, за които има предвидени 5 международни турнира, а гордостта са параолимпийците. Хората с увреждания спортуват в 9 клуба във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони