Варна се сдоби със "Спирки за разкази"

Четири централни спирки на градския транспорт във Варна от 21 май са преобразени в места за творчество и въображение. До 17 юни всяка седмица чакащите автобус или тролей на "Козирката", "Общината", "Червения площад" и "Чаталджа" ще могат да четат любопитни авторски произведения, подчинени на темата "Още 5 минути".

Проектът е на сдружение "Кашалот" и се осъществява с финансовата подкрепа на общинския фонд "Култура", а идеята е чакането и пътуването с градски транспорт да станат по-интересни и приятни за гражданите и гостите на Варна. Разкази до 250 думи се приемат онлайн до 25 май, като авторите могат да се подписват с имената си или с псевдоним, уточняват от "Кашалот".

Оттам вече са събрали много вълнуващи истории. Една от тях е за въздушната целувка на дете, която отказва камикадзе от пъкления му план. Друга е за 5-те минути, в които един живот си отива, но се ражда друг. Трета проследява поезията в битката между светлините и сенките в едно арт ателие, а четвърта описва как сезонът на ремонтите става пресечна точка за една ученическа любов.

Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града, които обаче могат да се превърнат в трибуна за млади автори, убедени са инициаторите от "Кашалот".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони