Варна с награди за дигитално училище, спорт и младежки политики

Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ стана „Дигитално училище на годината за 2018“, съобщиха от пресцентъра на община Варна. Отличието е на Дигиталната Национална Коалиция (ДНК), на база на оценка по критериите брой ученици, класирани в национални кръгове на олимпиади по информационни технологии и по информатика; високи постижения в международни състезания и резултати от Националното външно оценяване на дигиталните компетентности.

Призът е връчен на кмета на Варна Иван Портних и на директора на училището Павлин Петков от Гергана Паси, основател на ДНК. Това стана по време на церемонията „Кмет на годината 2018“, организирана от Портала на българските общини „Кмета.бг“, когато бяха обявени и награди в 8 категории. Варна бе отличена за „Спорт и младежки политики“.

„Като Европейска младежка столица през 2017 и като Европейски град на спорта през 2019 г. Варна заслужава тази награда. Приемам я като оценка за младежкия потенциал и спортен дух в града ни. Вдигнали сме високо летвата и вярвам, че заедно- с работа и упоритост, ще продължим да развиваме морската столица на България“, каза кметът Иван Портних. Той припомни, че по-рано същия ден представители на стартъп компании от Варна взеха активно участие във форума Startup Europe Summit 2018, мотивирани да работят за една единна и силна стартъп екосистема в морската столица и за развитието на Варна като високотехнологичен град.

На събитието в Националния дворец на културата (НДК) присъства европейският комисар за цифрово общество Мария Габриел, а видеообръщение към присъстващите отправи Антонио Таяни, председател на Европейския парламент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони