Варна ще има втори Аспарухов мост

Варна ще има втори Аспарухов мост и се обсъжда публично-частно партньорство за изграждането му. Това каза премиерът Бойко Борисов преди Великден, когато дойде за пускането на новия булевард "Васил Левски" в града.

Втори Аспарухов мост е заложен в ОУП, в годините назад много се е говорило по темата, но нищо не е направено не са направени дори и първите основни стъпки например геоложки проучвания, коментира след празниците кметът Иван Портних. Той потвърди, че темата е на дневен ред на правителството, както е станало ясно при посещението на премиера, а преди това и на зам.-регионалния министър Николай Нанков. Сега се прецизират мястото и начините на финансиране, като идеята е да се търси възможност за публично -частно партньорство.Интерес към изграждането на второто съоръжение има от много компании, включително и китайски, каза Иван Портних.

Кметът посочи, че новият булевард"Васил Левски" спестява на шофьорите поне половин час престой в задръстванията в пиковите часове. Той лично тества новото съоръжение и си пусна видеоклип в социалните мрежи, а в първия работен ден е проверил какъв е трафикът по булеварда.„Тази сутрин бях на кръстовището с булевард „Цар Освободител” и нямаше абсолютно никакво натоварване. Живущите в района дойдоха и обясниха досега какви задръствания, шум и замърсяване на въздуха е имало всяка сутрин", каза Портних. Според него на много хора не им се вярвало, че този мащабен проект ще се случи, а и много не им се искало да се случи и са се опитвали всячески да пречат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони