Варненец си украси двора с паметник на Георги Димитров

Създателят на "Ретро музей" Цветан Атанасов украси двора на къщата си във Варна с внушителен паметник на Георги Димитров.

Тежащата тон и половина и висока 3,5 метра статуя е поставена върху гранитна основа. "Купих я преди 7 г. от Съюза на българските художници с идеята да я поставя на входа на музея. Но е прекалено висока и затова дълго време лежеше в моя двор.

Накрая реших да я монтирам, за ужас на Бакърджиев и Костов", шеговито коментира пред "Труд" Атанасов. Ретро-музеят му в "Гранд мол Варна" вече разполага с колекция от над 60 соцколи и повече от 20 реставрирани мотоциклети, произведени в страните-членки на СИВ.

Множат се и восъчните фигури, които имат нов дом в отделен музей. Голяма част от експозицията е пътуваща, като в нея освен фигурите на родни звезди влизат Ал Пачино, Робърт де Ниро, Роналдо, Меси, Джъстин Бийбър, Горан Брегович, Путин и Тръмп.

Последните восъчни шедьоври, които екипът подготвя, са на Криско и на Кемал Ататюрк. След турне в София българският аналог на "Мадам Тюсо" има покани да гостува в морските ни курорти и в турския Анталия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони