Варненските социалисти искат оставката на Кирил Добрев

Тежката артилерия на БСП иска ново заседание на НС

Градският съвет на БСП -Варна изпрати декларация до "Позитано" 20, с която настоява за оставката на зам.-председателя и шеф на предизборния щаб на партията Кирил Добрев. В нея варненските социалисти изразяват крайното си възмущение от неговите действия по време на вътрешно -партийни форуми, както и в общественото пространство.

"Считаме, че през последните два месеца и половина той създава напрежение и внушения от всички възможни партийни и публични трибуни, с цел дискредитирането на Варненската партийна организация и нейният лидер. Категорично се противопоставяме на неговото цинично и арогантно поведение по време на Градската конференция във Варна", се посочва в декларацията.

Варненските социалисти заявяват, че не приемат решението на пленума от 15 септември за листата за общински съветници, което е противоуставно и обезсмисля ролята на партийните структури по места. Те припомнят, че Градската конференция на БСП е утвърдила водач на листата с явно гласуване, а с тайно гласуване е подредила останалите кандидати за местния парламент.

В медиите беше разпространено искане до Корнелия Нинова, подписано от 64 членове на НС на БСП, за свикване на ново заседание в най-спешен порядък, за да се отмени взетото решение за БСП Варна и Сандански. Зад това искане стои тежката артилерия на партията - Сергей Станишев,Михаил Миков,Димитър Дъбов, Георги Пирински, Георги Гергов, Валери Жаблянов, Янаки Стоилов и др.

"Всеки член на БСП и всяка организация имат правото да изразяват мнението си. Давам си сметка са интересите, които на практика засегнах и реакцията не ме изненадва. Понякога се налагат непопулярни мерки. Те обаче идват тогава, когато са изчерпани абсолютно всички възможности за разбирателство", коментира Кирил Добрев.

"Такъв е случаят с Варна. Разговорите с председателя на БСП-Варна за промяна са от повече от 2 години. Резултат нямаше. Няма как да очакваме различни резултати там със същия водач и с листа, наредена по неговия досегашен стил. Запознат съм с декларацията на Градския съвет от вчера, който на практика не е имал кворум. Така че тази декларация най-вероятно е писана в кабинета на г-н Гуцанов. Това е поредният пример, че решения и позиции се вземат по съмнителен начин от ограничен кръг партийци, приближени до него", заяви Добрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика