Варненският апелативен съд увеличи наказанието на жесток убиец

37-годишният Венцислав Апостолов, който бе осъден на 15 г. затвор за жестокото убийство на приятеля си Явор, ще търпи по-тежко наказание. Това реши състав на Апелативен съд-Варна, който уважи протеста на Варненската окръжна прокуратура срещу минималното наказание за деянието, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Зверството Венцислав извършил на 13 февруари 2018 г. в дома си в кв. Владиславово. Месец и половина преди това той приютил 35-годишния Явор, който след смъртта на майка си останал без дом заради необслужван кредит и водел скитнически начин на живот. Приятелката на Венцислав обаче била недоволна от присъствието на госта. Във фаталната вечер тя вдигнала скандал на гаджето си заради Явор и се оплакала от него.

Вбесен, Венцислав налетял на приятеля си с юмруци, ритници и дървена тояга. След жестокия побой изнасилил безпомощния мъж и го изхвърлил на поляната пред блока. На следващата сутрин случаен минувач видял окървавения Явор и викнал линейка. На път за болницата обаче пребитият издъхнал. Венцислав обяснил, че предната вечер гостът му не се прибрал.

Разследването обаче установило, че именно той е виновник за мъчителната смърт на Явор. На първа инстанция Венцислав бе осъден само за убийството, но апелативните магистрати го признаха за виновен и за сексуално насилие над жертвата, като увеличиха присъдата му на 18 години лишаване от свобода, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право