Варненският "Боровец" пропищя от крадци

Снимка: БТВ

Крадци тормозят живеещите в местността Боровец  на броени километри от центъра на Варна, а хората се пазят сами - като в Дивия Запад.

Наскоро Николай Йорданов остава без земеделските си инструменти за 10 000 лева – разбиват гаража му. И сега не знае как да се грижи за лозята си: „С вързани ръце съм. Трябва да търся лизингова къща или нещо от сорта за да мога да си взема поне една част".

Това обаче не е единствената история в Боровец-Юг. Почти няма къща, която да не е ограбвана поне 2-3 пъти. Стефан Лазаров е обиран цели 4 пъти. Докато му вземат и последното чукче, както се изразява той. Вече се налага да спи с вила и кол до леглото – за да може да спре някой по-нагъл крадец.

Хората твърдят, че живеят в Дивия Запад и се налага сами да се борят. Не вярват на полицията, която вече даже не си правела труда да снема отпечатъци.

От МВР обясниха, че районът е труден за обхождане, но са взели мерки. „Увеличили сме полицейското присъствие. Патрули патрулират почти денонощно в района", заяви гл.инсп Красен Торемацов от ОДМВР-Варна.

Призивът е хората да сигнализират дори само когато забележат съмнителни лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България