Варненско училище още е във ваканция

Лятната ваканция на 740 възпитаници на Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна ще продължи до 15 октомври. Причината е, че още не е приключил мащабният ремонт на учебното заведение.

Той започна в края на февруари с 3,6 млн. лв. по ОП "Региони в растеж". По план първият учебен звънец трябваше да бие със седмица закъснение - на 25 септември. В последния момент от ръководството на школото промениха датата на 8 октомври, а сега удължиха срока с още една седмица. Такова нещо в 74-годишната история на училището не е имало, признаха преподаватели с дълъг стаж. Според тях Министерството на културата, към което се числи НУИ "Добри Христов", е трябвало да осигури резервни помещения за провеждане на занятията до финала на ремонта. Такава организация върви вече втора година в няколко общински училища, които се ремонтират основно по ОП "Региони в растеж".

Докато сградите са строителни площадки, децата учат в съседни учебни заведения. Заради реконструкцията от НУИ "Добри Христов" отмениха и насрочения от 1 до 4 ноември VI Национален конкурс за пианисти "Мила Михайлова".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България