Варненци събраха 21 тона капачки в помощ на новородените

Рекордните 21 тона пластмасови капачки бяха събрани в четвъртото издание на кампанията "Аз вярвам и помагам" във Варна.

За броени часове в съботния ден пред Катедралата жители на града и на други населени места от Североизточна България донесоха и предодаха огромно количество чували и големи бутилки, пълни с капачки.

На място бе поставена и дарителска кутия, в която до късния следобед бяха събрани 535 лв. и 20 евро. С тях и с приходите от предадените за рециклиране капачки ще бъдат подпомогнати АГ-болницата и родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна", които ще получат по един нов кувьоз още в първите дни на октомври, съобщиха организаторите от сдружение "Аз вярвам и помагам". Те споделиха, че резултатите от кампанията са надхвърлили двукратно предварителните им очаквания.

От предишните 3 акции бяха събрани общо 48 тона капачки. Приходите пак бяха инвестирани в апаратура за новородени. "Кампанията обедини хората да правят добро и доказа, че можем да сме единни в името на благородна кауза", каза председателят на сдружението Владислав Николов. Инициативата бе подкрепена лично от кмета на Варна Иван Портних, който заедно със сина си донесе капачки и помогна на доброволците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони