Варненци ще ходят на гробищата и на плаж с винетка

Варненци трябва да имат винетка, ако пътуват до градския гробищен парк в с. Тополи или до курортите Св. Св. Константин и Елена и Златни пясъци, тъй като пътищата са републикански. Това обясни регионалният министър Николай Нанков.

Знаци с изискване за винетен стикер по тези пътища има от години, но досега с кметски заповеди хиляди живеещи във вилните местности на север и на юг от града и към с. Тополи не дължаха такса, тъй като имат адресни регистрации в община Варна и въпреки че живеят след табелите за край на града, плащат местни данъци наравно с останалите. Същият бонус важеше за пътуващите до гробищата и до плажовете в комплексите жители на Варна. Единственият начин тази практика да бъде продължена е кметът на Варна да поиска отсечките да станат общински, местният парламент да гласува такова решение и то да се внесе в Министерския съвет за решение, поясни Нанков.

Той обаче предупреди, че ако промяната се случи, отговорността за поддръжката и експлоатацията на деактуваните пътни отсечки ще остане за сметка на общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България