ВАР все по-близо до Първа лига

Темата „ВАР“ става все по-актуална в родния футбол. След като съдийската комисия пожела през ноември да бъде въведена технологията за видео асистент реферите, сега същото стори и собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев. Повод за думите на боса на „орлите“ бе мачът на неговия отбор с „Черно море“, завършил 1:1. В Разград съдията Георги Кабаков бе упрекнат за неправилно отменен гол на домакините в края на срещата, а освен това „зелените“ претендираха и за дузпа след игра с ръка на Патрик Андраде.

След двубоя шампионите обявиха, че ще подадат контестация срещу Кабаков и ще настояват повече да не ръководи мачове с участието на „Лудогорец“. И докато у нас е упрекван за отсъжданията си, в Европа родният арбитър получава високи оценки за представянето си в Шампионската лига. Заговори се дори, че Кабаков ще попадне в листата за Евро 2020.

„Снощи (б.а събота) гледах мача „Манчестър Сити“ - „Манчестър Юнайтед“ и си мисля колко полезен ще е ВАР за българското първенство – написа Домусчиев в собствения си профил във фейсбук. - Тогава няма да има клубове, които са ощетявани от "Кабаковците"! Няма да има и сълзи в очите на футболисти и треньори. Докато съм член на Изпълкома, ще настоявам за ВАР на всички стадиони в България. Нека футболът възтържествува!!!“

Тепърва обаче в БФС ще умуват и дебатират, тъй като идеята има и своя противници. Един от тях е Венцеслав Стефанов, президент на „Славия“ и член на Изпълкома. Той обяви, че ВАР ще струва твърде скъпо на клубовете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ